Tuin nivelleren

Een tuin nivelleren is een job voor een vakman. Reken op de jarenlange ervaring van J. Braspenningx wanneer u grond wilt laten egaliseren voor gras, bestrating, … Scherpe prijs gegarandeerd!

Zoals gezegd biedt het nivelleren van uw tuin een heleboel interessante voordelen. Door de grond in uw tuin te laten egaliseren, krijgt u een mooi egale ondergrond die geschikt is voor:

 • het inzaaien van gras of het aanleggen van graszoden
 • het aanleggen van bestrating, een oprit of een terras
 • het aanleggen van een zwembad of zwemvijver
 • het aanleggen van een carport of tuinhuis

Hoe gaan we te werk bij het egaliseren van uw tuin?

 1. Vooraleer we kunnen beginnen met het egaliseren van de grond, moeten alle tuindecoratie, tuinmeubilair en planten verwijderd worden. Het is belangrijk dat het stuk grond dat genivelleerd moet worden volledig leeg is.
 2. Om de grond bewerkbaar te maken en stugge wortels uit de ondergrond te verwijderen, zullen we uw tuin frezen. Door de grond te frezen wordt die fijner van structuur en daardoor makkelijker bewerkbaar. Aanwezige wortels kunnen na het frezen makkelijk verwijderd worden.
 3. Om goed te weten welke oppervlakte genivelleerd moet worden, zullen we het stuk grond afzetten met stokken.
 4. We identificeren het hoogste punt omdat dit het startpunt zal zijn voor het egaliseren van de grond.
 5. We starten bij het hoogste punt en trekken de grond overal mooi strak en gelijk.
 6. We kunnen – indien nodig – nieuwe aarde aanleveren of net overtollige grond afvoeren. Als u van plan bent om bv gras in te zaaien, kunnen we u bemeste zwarte grond aanleveren en die grond gebruiken om uw tuin te nivelleren.
 7. Nu de grond overal gelijk ligt, kunnen we starten met het aanstampen van de aarde. Omdat we graag uw tuin ze efficiënt mogelijk egaliseren, gebruiken we hiervoor een roller of pletwals.
 8. We raden aan om de grond een paar dagen te laten rusten vooraleer u verder gaat met de rest van uw project. Als het weinig regent, besproeit u de grond best af en toe met water. Zo vermijdt u dat uw pas genivelleerde grond droog komt te liggen.

Tuin laten egaliseren aan een scherpe prijs

Het egaliseren van grond is één van onze specialisaties. Jarenlange ervaring en diepgaande expertise laten ons toe om u een scherpe prijs te bieden wanneer u uw tuin wilt laten nivelleren. We beschikken over de juiste machines en ervaren vakmensen om eender welke job tot een goed einde te brengen. Onze klanten prijzen ons om onze propere oplevering en uitgebreide service. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden om uw tuin te egaliseren? Vul onderstaande formulier in en we contacteren u zo spoedig mogelijk.


  Lees ook even ons privacybeleid

  Privacy is belangrijk voor ons.
  Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
  Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.